VINNARINTERVJU MED TONÅRSBOKEN

INTERVJU MED TONÅRSBOKEN

Tonårsboken vann pris för Bästa barn- och ungdomsbokblogg. Vi på Forma Books är minst lika lyckliga som dem för vinsten.

Hur känns det att vinna pris för bästa barn- och ungdomsbokblogg?

– När vi fick beskedet blev vi helt överlyckliga och det är otroligt kul att få det här priset! Vinsten känns som en bekräftelse på att våra läsare uppskattar det vi gör på bloggen eftersom de väljer att både nominera oss och rösta på oss i en sådan här stor tävling.

Varför tror ni att ni fick flest röster?

– Vi tror det kan bero på att vår blogg funnits väldigt länge och på så sätt fått många läsare under åren. Men också att vi själva är ungdomar som skriver om ungdomsböcker och på sätt verkligen kan tipsa om de böcker som passar vår ålder.

Vad tycker ni utmärker en bra bokblogg?

– En bra bokblogg ska vara varierad och publicera allt från recensioner och boknyheter till intervjuer och allmäna tankar om bokvärlden. Varierar man sina inlägg blir det mycket roligare att läsa och man behöver inte fastna med att bara skriva om just böcker. Det händer att vi ibland slänger in lite musik-eller filmtips eftersom det på ett sätt fortfarande har med böcker att göra. Att skriva låtar och manus är som ett författande.

Varför startade ni Tonårsbloggen?

– När vi började blogga fanns det inte lika många ungdomsbokbloggar. Vi saknade en bokblogg som drevs av ungdomar och bestämde oss för att fylla det tomrummet. Men också för att vi brann otroligt mycket för böcker och använde bloggen som ett sätt för att få sprida denna kärlek och hitta andra att dela den med.

Hur länge har ni bloggat?

– Bloggen fyller fyra år i januari!

Topp 3 bästa barn/ungdomsböcker ni läst i år?

– Jellicoe Road (på svenska) av Melina Marchetta, Eld av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg och The perks of being a wallflower (på engelska) av Stephen Chbosky

Era favoritbokbloggar?

Ungaböcker som vi tävlade mot är en stor favorit!