ANGELICA FREDRIKSSON

ANGELICA FREDRIKSSON

Angelica jobbar sedan en tid tillbaka på företaget Storytel. En digital abonnemangstjänst vars kunder lätt får det senaste i ljudboksdjungel rakt ner i sin mobiltelefon. Hon är projektledare för ljudboksproduktionen och tar nu alltså även plats som en i juryn för Forma Books Blog Awards.

Vilka egenskaper bör en bra bloggare ha?

– Bra egenskaper en (bok)bloggare har, är att kunna skriva på ett lättillgängligt sätt men ändå lite mer djupgående. Jag vill gärna ha lite diskussion kring böckerna. Gärna en blandad mix där det både finns recensioner och övrigt snack om litteratur!

Om du kunde hoppa in och leva i en bok, vilken bok skulle du välja?

– Oj, vilken svår fråga! Men tänker jag tillbaka på de böcker jag varit hjärtekrossad över att de är slut så hamnar ändå serien om Harry Potter högst upp, så det får bli mitt svar.

På vilket sätt tror du att bokbloggandet påverkar försäljningen av böcker?

– Jag tror att de större bokbloggarna kan lyfta titlar och på sitt sätt öka försäljningen av dem lite smått. Jag tänker att vissa titlar ser man inte så mycket reklam för, det pratas inte så mycket om de i andra medier men de kan vara jättestora hos bokbloggarna. Och på så sätt bli en hit.