Hustrun – E-bok

Av A.S.A Harrison

En psykologisk relationsroman om ett äktenskap, livslögner och hur långt en kvinna är beredd att gå för att behålla det hon anser vara hennes …

Jodi och Todd har levt tillsammans i över tjugo år. De har fortfarande känslor för varandra, men den flammande passionen har sedan länge lämnat plats för ett väl inövat rollspel, med åtskilliga kompromisser och tysta eftergifter. Jodi har lärt sig att se mellan fingrarna med Todds ständiga otrohet och slagit sig till ro i den bedrägligt bekväma tillvaro som hans framgångsrika fastighetsaffärer bekostar. Hon är psykoterapeut, men tar bara emot några få, inte alltför ansträngande, patienter och har därför gott om tid att träna pilates, odla kryddor, umgås med hunden Freud och servera Todd middagar när han kommer hem – om han kommer hem.

Jodi har vandrat förnekelsens väg under många år, och hon varken tror eller hoppas på en förändring. Men när Todd inleder ett förhållande med den unga Natasha går han ett steg för långt. Den välpolerade fasad Jodi arbetat så hårt för att upprätthålla rasar ihop och makarna dras nu in i ett psykologiskt maktspel där insatserna är betydligt högre än vad någon av dem kunnat ana. Och det är först nu som Todd på allvar inser vem hans en gång så fogliga hustru egentligen är …

Hustrun är en mästerligt konstruerad psykologisk roman om hur ett mångårigt äktenskap faller samman, och de inre mekanismer som kan förvandla även den mest kontrollerade människan till en hänsynslös mördare.

En 65-årig debutant som avled strax innan hennes bok publicerades spås bli nästa stora thrillerhajp. A. S. A. Harrisons ”The silent wife” har jämförts med Gillian Flynns storsäljare ”Gone girl”.
Trelleborgs Allehanda
”Om du lider av Gone Girl-abstinens är det här din nya drog.”
Real Simple

Bokfakta

ISBN
9789187135675

Förlag
Damm Förlag AB

Utgivningsdatum
2014-03

Lämna ett svar