ELIN OCH HANNA

ELIN OCH HANNA, TONÅRSBOKEN

På bloggen Tonårsboken skriver Elin och Hanna sedan ca fem år tillbaka. Elin bor i Göteborg och Hanna i Stockholm och båda går andra året på gymnasiet. Tonårsboken utnämndes till 2012-års vinnare i kategorin ”Årets ungdomsbokblogg” och hjälper nu till att kora årets vinnare.

Ni blev en av 2012 års vinnare av Forma Books Blog Awards förra året, hur känns det att få vara med och utse er efterträdare?

– Att vinna Forma Books Blog Award var en stor bekräftelse för oss, att något vi kämpat med så länge blivit sett och uppskattat. Vi är hedrade över att få vara med i juryn i år och hoppas kunna påverka att andra duktiga bokbloggare ska får samma erkännande.

På vilket sätt tror ni att bokbloggandet påverkar försäljningen av böcker?

– Vi skulle säga att bokbloggar ökat försäljningen av böcker. Detta beror främst på att litteraturkritiken nu fått ett nytt mer lättillgängligt medie genom bloggarna. I de traditionella medierna så som dagstidningar får böcker, och speciellt ungdomsböcker, otroligt lite utrymme. Idag kan istället vem som helst lätt hitta boktips och recensioner på internet och