VINNARINTERVJU MED ENLIGTO

INTERVJU MED ENLIGTO

Hurra – det är avgjort! EnligtO har tilldelats pris för Bästa bokblogg 2012.

Hur känns det att stå bakom Sveriges bästa bokblogg?

– Det känns lite konstigt måste jag säga. Det finns så himla många bra bokbloggar och så får jag priset. Det är hedrande.

Vad gör din blogg till den bästa i Sverige, enligt dig?

– Jag är en intensiv bloggare, publicerar många inlägg och censurerar inte mig själv. Inläggen kan handla om väldigt många olika saker, jag blandar högt och lågt och tror att spretigheten uppskattas.

Vilka är dina favoritbokbloggar?

– Fiktiviteter, som också var nominerad till det här priset är en av mina stora favoriter. Andra är Bokbabbel, Lyrans Noblesser, …och dagarna går och Dark Places, för att nämna några. Jag läser en massa bokbloggar. Det är minst lika roligt som att blogga själv.

Vad är det bästa med att blogga om böcker?

– Det bästa är att jag läser mycket mer sedan jag startade min första bokblogg och att jag lärt känna en massa trevliga boknördar. När jag började blogga trodde jag inte att det skulle vara så social sysselsättning.

Hur ser den typiska bokbloggen ut om 10 år?

– Hm, tio år är en väldigt lång tid. Jag hoppas att det finns bokbloggar i någon form och att dessa satsar på högkvalitativa inlägg och inte bara bildbloggar. Det är mycket pinterest och instagram nu och det är inte riktigt min grej. Jag vill ha text, gärna mycket text.

Är det något du saknar i dag bland bokbloggare?

– Egentligen inte, då det går att hitta alla slags bloggar. Möjligen skulle jag önska att fler vågade ta ut svängarna mer och vara personliga. Jag gillar inlägg som sticker ut och de bloggar jag gillar bäst är de som varierar sig istället för att bara skriva korta recensioner.

Dina favoritrecensioner topp 3?

Jag gillar Dark Places inlägg om Katrin Zytomierskas LCHF-bok. Fktiviteters personliga och lågmälda hyllning av Bring up the bodies. Bland mina egna är jag ganska nöjd med den om Jonas Gardells senaste, All my friends are superheroes och Den allvarsamma leken.